Skip to content

Raf montajı

Birine bir iş yaptırmak pahalı olabilir. Ama doğru yaklaşımla, bir çok işi kendiniz yapabilirsiniz. SKIL websitesinde bulacağınız kullanışlı adım adım talimatları kullanarak, zaman ve para tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu adım adım talimatlar, evin içindeki ve etrafındaki farklı iş türleri ile ilgili kategorilere ayrılmıştır ve size açık, A'dan Z'ye açıklamalar sunmaktadır.Adım adım talimatlarımızdan birine tıklamanız yeterli, hemen işe başlayabilirsiniz!

  1. Rafınız nereye takılacak?

    İlk önce rafınızı tam olarak nereye monte etmek ve üzerine ne koymak istediğinize karar verin. Bir kitap rafının derinliği, üzerine bitkiler koymak istediğiniz bir rafın derinliğinden farklıdır. Doğru boyutta bir raf alın ve monte etmek istediğiniz yerde duvara dayayarak tutun. Bir su terazisi kullanarak rafı yatay olarak yerleştirin ve alt tarafını duvarın üzerine işaretleyin.

  2. Karolara delik delme

    Karolara delik delmeniz gerekirse, rafı, sadece karoların arasındaki boşluklara delik delmenize izin verecek şekilde takmanızın mümkün olup olmadığına bakın. Bu durumda karolar zarar görmeyecektir ve rafın yatay olduğundan emin olabilirsiniz. Karoları delmekten kaçınamazsanız, deliğin yerini maskeleme bantı ile yapılmış bir çarpı işareti üzerinde işaretleyin. Bu, matkabın kaymasını önlemeye yardımcı olacaktır. Deliği, dübelin boyundan biraz daha derin delin, çünkü dübelin karonun arkasına gömülmüş olması gereklidir. Bu, vidayı sıktığınızda karonun çatlamasını önler.

  3. Kaç tane destek gerekli?

    Rafınızın ağırlığı, duvara vidalanacak iki ya da daha fazla destek ile taşınacaktır. Rafın ortadan bükülmesini önlemek için, bunlar birbirlerine çok uzak olmamalıdır. Desteklerin sayısı, rafın uzunluğuna ve rafın üzerine koymayı amaçladığınız nesnelerin ağırlığına bağlı olacaktır. 16 mm suntadan yapılmış bir raf için, destekler arasındaki doğru mesafe 40 ila 60 cm arasındadır. 18 mm masif ahşap ya da MDF için bu mesafe 50 ila 70 cm olmalıdır, 18 mm multipleks levha için bu mesafeyi 90 cm'ye çıkarabilirsiniz.

  4. Deliklerin duvara işaretlenmesi

    Desteğin üst tarafını, daha önce adım 1'de işaretlediğiniz kalem çizgisine getirin. İlk deliği işaretledikten sonra desteğin dikey olduğunu kontrol edin ve ardından kalan delikleri işaretleyin. Diğer desteğe (desteklere) ait delikleri de aynı şekilde işaretleyin.

  5. Hangi duvar türü için hangi vidalar ve dübeller kullanılmalıdır?

    Her zaman duvarın yapılmış olduğu malzeme için uygun türde bir matkap ucu kullanın. Küçük destekler için 45x4 mm vidalar, büyük destekler için ise 45x6 mm vidalar kullanın. Alçı panellerden ya da gözenekli betondan yapılmış içi boş duvarlar söz konusuysa, özel dübeller kullanmanız gereklidir.

  6. Step tip

    Örneğin üzerine ağır kitaplar koyduğunuzda rafın bükülmesini önlemek için, rafın ön kısmına ekstra bir ahşap parça takabilirsiniz. Bu parça rafa daha sağlam bir görünüm verir, ayrıca ekstra esnemezlik ve destek kazandırır.

Rating

Rate this step by step description.

Raf montajı

4.2
4.2 of 5

210 number of votes

  • 5
    138
  • 4
    32
  • 3
    7
  • 2
    12
  • 1
    21